Организират велопоход срещу дрогата в Плевен

14:19, 22 юни 15 / Спорт 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Да раздвижим Плевен с велосипеди“ е спортната инциатива, която организира Община Плевен на 28 юни, неделя. Поводът е 26 юни – Световен ден за борба с наркоманиите, информират от пресцентъра на местната управа.

Мотото на инициативата, която преминава под патронажа на кмета проф. д-р Димитър Стойков, е „Спорт срещу дрога“.

"С този велопоход, ние плевенчани, искаме да предупредим младите хора и родителите, че употребата на наркотични вещества завладява все повече човешки души", посочват от Общината.

Огромен ръст на зависимите от наркотични вещества бележи черната статистика у нас. В последните 10 години двойно повече българи употребяват марихуана и екстази. Драстично пада и възрастта на наркоманите - джойнт вече пушат и 14-годишни. Това сочат данните от изследването на Европейския център за мониторинг на наркотиците.

Нашата страна е в топ 6 на държавите, в които има най-голям скок в броя на пушещите трева. Близо сме до държави като Германия, Финландия и Испания. В момента 8,3% от хората между 15 и 34 г. признават, че са пушили канабис за последната година.

Сборният пункт за всички желаещи с велосипеди е площадът пред читалище „Съгласие“ в Плевен от 10 часа. Маршрутът е читалище „Съгласие“, велоялея, моста при "Кайлъка". Всички участници ще получат награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама