Премиерът: Във всяка разбита контрабандна група има по един данъчен и митничар

14:28, 22 юни 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във всяка една разбита група за контрабанда на стоки има по един данъчен и по един митничар, заяви министър-председателят Бойко Борисов в разказ за борбата с контрабандата по време на кръгла маса “Икономика на светло”, организирана от Асоциацията на индустриалния капитал в България, предаде репортер на София Topnovini.bg.

“За радост разбирам, че всички са говорили, споделят обилно и аз съм оптимист”, каза той. Премиерът разказа, че в новите екипи, които се борят с контрабандата, има по двама данъчни, двама от ДАНС, двама от БОП и двама наблюдаващи прокурори. И всеки един от тях следи за контрабанда на различни продукти - алкохол, цигари, горива, захар и други. Направена е и онлайн възможност за връзка в масивите на всички институции.

Всяка сряда в 9 часа министрите на финансите и вътрешните работи, както и главният и зам.-главният прокурор дават отчет за свършеното.

Институциите се борят с производството на нелегален алкохол по нов начин, а не с мобилни групи, както досега. “Като пуснат машините да произвеждат нелегално, електромерът започва да върти и ги хващаме”, каза премиерът. Благодарение на това през януари количеството изпита бира в България се е повишила с 30%.

Борисов посочи, че заради повишените приходи държавата е дала 100 млн. лв. бонуси за пенсионерите, пари за съдебната система, за АМ “Тракия” и други.

“Нашата задача е да свалим дела на сивата икономика, защо да не го направим и 12%, както е в развитите държави”, каза той. “Румъния не знам къде ни превъзхождат, по този показател са зад България, значи и съдебната им система е зад България”, смята премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама