Баланс в административната реформа искат от ДБГ

14:35, 22 юни 15 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Да има баланс в административната реформа за местонахождението на различните институции и в Стара Загора да бъдат ситуирани част от тях", поиска Димитър Танев, депутат от Движение България на гражданите (ДБГ) за Стара Загора. Той съобщи, че на среща днес с областния управител Георги Ранов, заедно с други старозагорски депутати, са обсъдили намерението на здравното министерство за окрупняване на Регионалните здравни инспекции (РЗИ)и съкращаването им от 28 на 6. "Ние ще настояваме, ако има такава реформа, Старозагорската РЗИ да стане един от центровете. Мотивите ни са, че тук има сериозен научен потенциал - Тракийският университет, в който има факултет "Медицина", има Университетска многопрофилна болница, а в Регионалната инспекция работят висококвалифицирани специалисти. Обсъдихме и въпроса за регионалните структури на държавните институции", обясни Танев. Старозагорските депутати са се договорили да организират среща със здравния министър Петър Москов по темата, както и с вицепремиера Румяна Бъчварова, която отговаря за административната реформа.

Димитър Танев предложи местната власт също да се включи активно и призова идеята Стара Загора да е институционален център да залегне в предизборната платформа на кандидатите за кмет от всяка политическа сила.

Що се отнася до цената на тока за бизнеса, Димитър Танев коментира, че това е сериозен удар върху бизнеса в момент, в който икономиката ни е живнала. Той съобщи, че на заседание на Националния съвет на движението са взети решения да бъде изслушан председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), както и да се възложи на депутатите от Реформаторския блок да изискат оповестяване на всички договори в енергетиката. "Ще поискаме от Сметната палата одит на всички държавни дружества в енергетиката. Трябва да се направи сериозна експертиза", каза още Танев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама