Пловдив получава 81 млн. лв. по "Региони в растеж"

14:46, 22 юни 15 / Любопитно 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив получава 81 млн. лв. по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. Това става ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което разпредели 1.4 млрд. лв. на 39 големи български общини. На официална церемония днес на местните власти бяха делегирани правомощия сами да избират и оценяват проектите, които да бъдат финансирани от програмата.

С това се поставя реалният старт на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г., съобщават от министерството.

Целта на ОПРР 2014-2020 г., чрез ЕФРР, е българските градове да станат по-красиви, по-облагородени и по-добро място за живеене. В това се включват не само улици, тротоари, градска среда, паркове, училища и детски градини, но и културна, социална и здравна инфраструктура, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството. За да постигнат тази цел общините на 39-те големи български града получиха възможността самостоятелно да изберат как да влагат предоставения им ресурс от 1.4 млрд. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че ще разчита на тях и изрази убедеността си, че те вече имат капацитета, опита и знанията за това как да изпълнят ангажимента си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама