Прокуратурата в Бургас започна проверка срещу "ГМ Строй"

14:48, 22 юни 15 25 1055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратурата в Бургас е разпоредила проверка срещу строителната фирма "ГМ Строй" във връзка с неизпълнени ангажименти към нейни клиенти - кандидат-новодомци в т.нар. "небостъргач" в комплекс "Меден рудник", съобщава „24 часа”.

Внушителната 30-етажна сграда е почти готова. Голяма част от жилищата са продадени, част от хората обаче нямат актове за собственост, тъй като не са платили всички вноски, показа проверка. Междувременно обаче фирмата е обявена в несъстоятелност и съдебните изпълнители са започнали разпродажба на имуществото. Така могат да изгорят вноските на бъдещите собственици.

Това е третата подред проверка, която бургаската прокуратура започва за същата строителна компания. Кандидат-новодомците са потърсили съдействие и от омбудсмана Таньо Атанасов.

Съмненията са, че акт 15, който строителните предприемачи са показали на новодомците, не е издаден по процедурата, който поставя под въпрос валидността на вече издадените нотариални актове.

Около 200 апартамента има в 30-етажна сграда, издигаща се в „Меден рудник”. Всички те са напълно или частично платени от българи, руснаци, поляци, гърци и италианец. Цената на квадратен метър през 2008 година, когато собствениците сключили договор с тогавашния управител на фирмата „ГМ Строй” Георги Иванов, варирала от 300 до 500 евро в зависимост от височината и гледката, информира Нова тв.

Небостъргачът трябвало да бъде издаден през 2013 г., но работата по довършването спряла. Тогава управителят Георги Иванов прехвърлил имота на Дона Тодорова. Според живеещите в блока това е 87-годишната му баба. Година по-късно старицата е заличена в търговския регистър и фирмата е прехвърлена на нови двама собственици - Николай Мушков и Петко Григоров. Работата по обекта обаче не се възобновява.

Според бившият собственик Георги Иванов основен виновник за настоящата ситуация е банката, наложила запор заради две неплатени вноски по кредит в размер на 6 хиляди евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама