Синдикати и бизнес обединяват усилия за подготовка на кадри за индустрията в Пловдивско

15:14, 22 юни 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдикалният регионален съюз "Подкрепа Пловдив" и "Клъстер проектиране и строителство" в партньорство ще обучават кадри за индустриалните обекти в "Тракия икономическа зона" (ТИЗ). Днес шефовете на двете структури - Атанас Кръстев и инж. Пламен Панчев, подписаха меморандум за сътрудничество, съобщиха от ТИЗ.

Предвижда се организиране и провеждане на обучения в реална работна среда и на терен, осигуряване гъвкав достъп до обучения за придобиване на по-висока професионална квалификация, мотивиране на кадрите да повишават своето образователно и квалификационно ниво и др.

Двете организации ще съдействат за развитие на партньорството между държавата и бизнеса по отношение на предоставянето на обучение на работното място, което ще доведе до по-добра подготовка на учещите за излизането им на пазара на труда.

Особено внимание ще бъде обърнато на безработните и на лицата с ниска квалификация, отпаднали от образователната система - за придобиване на умения за работа в индустриалните области, които се реализират в ТИЗ.

В своята съвместна дейност страните ще се възползват от всички възможности, предоставени от Националния план за действие по заетостта и Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", е записано в меморандума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама