Затвориха Общинския съвет в Павел баня, старейшините ще обжалват решението

15:34, 22 юни 15 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската избирателна комисия на Павел баня прекрати правомощията на Общинския съвет (ОбС), заради липсата на легитимни заседания през последните три месеца, съобщиха местни старейшини. Решението е взето на извънредно заседание в петък.

 

"Това е недопустима и груба намеса в работата на Общинския съвет и е нарушение на основни принципи на демокрацията, като правото на избирателите да участват в управлението на общината", коментира  Христина Петрова, председател на ОбС. Днес тя свика извънредно заседание, но не бе събран кворум и то бе отложено. Според Петрова общинските съветници ще обжалват решението на общинската избирателна комисия (ОИК) пред ЦИК и административния съд в Стара Загора. Местните старейшини ще приемат и декларация срещу погазването на закона от страна на избирателната комисия, която ще бъде изпратена до президента, премиера, председателя на Народното събрание и главния прокурор.

За конфликт между кмета на общината Станимир Радевски и Общинския съвет се знае отдавна. Радевски често негодува, че старейшините не приемат и преразглеждат неговите предложения, като блокират работата на общината. От своя страна пък той обжалва решенията им в Административния съд.

"Спирането на работата на Общинския съвет ще попречи на работата на общината. Имаме важни решения за вземане за средищните училища, за маломерните паралелки, за временно изпълняващи длъжноста кметове на мястото на сегашните, които ще участват в изборите. Това е прецедент, не знаем и ние как да действаме без общински съвет", обясни зам.-кметът Йордана Енева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама