Делата за незаконните имигранти донесоха на Районна прокуратура - Русе грамота от Цацаров

15:48, 22 юни 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със Заповед от 25 май 2015г. Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров е поощрил Районна прокуратура – Русе (РП-Русе) с отличие „Служебна благодарност и почетна грамота“ за висок професионализъм, ефективност и добро качество на работа при съществено натоварване през 2014 г. В тази връзка днес в мраморната зала на съдебната палата в града Окръжният прокурор Георги Георгиев връчи наградата на административния ръководител на РП – Русе Яна Илиева.

Георгиев не пропусна да изрази радостта си, че подобно признание идва в Русе още в първата година след въвеждането на възможността за поощряване на цели структури в системата.

"В основата на тази награда стои всеотдайната работа на Районна прокуратура - Русе основно по делата, свързани с незаконно преминаване на границата. Всички знаем какво е натоварването по тези дела, които изискват работа и в извънработно време, и в почивни, и в празнични дни. Тази награда оценява усилията, които Районна прокуратура е положила не само за успешното приключване на тези дела, а и за опазване на честта и достойнството на хората, които са били обвиняеми и свидетели по тези дела, за изключителните грижи, които са полагани за непълнолетните и малолетните лица, които бяха установявани и задържани при проверките на превозните средства, за бременните жени и др. Разбира се, заслугата за тези резултати е както на прокурорите, така и на всички останали служители в Полицията, БЧК, Социално подпомагане, които помагаха дейността на РП - Русе, за да може да се похвали с тези резултати в работата си, да има освен чисто професионалния и човешкия облик в дейността си и да заслужи тази награда", сподели Георгиев.

Прокурор Яна Илиева благодари от своя страна за оказаната чест от страна на Главния прокурор.

"Действително работата по тези дела за незаконно преминаване на границата изисква много усилия от страна на колегите прокурори, на админситрацията и на много други органи, с които работим - Гранична полиция, ОДМВР и останалите институциите, които са ангажирани с настаняване на тези лица извън арестните помещения. Тази работа е свързана с много труд, бързина и личен принос на всеки един от колегите. Това е едно признание, което оценяваме и с много усърдие ще работим за надграждане на постигнатите резултати", каза Илиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама