Пловдив с шанс за домакинство на европейско първенство по драконови лодки

15:59, 22 юни 15 / Спорт 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив има шанс да стане домакин на eвропейското първенство по драконови лодки в близко бъдеще, за което очаква подкрепа от Китай. През юли предстои посещение на делегация от китайския район Путуо в Града под тепетата, съобщиха от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Гостите ще донесат като подарък на нашите гребци драконови лодки и ще се побратимят с пловдивския район "Западен", където се намира Гребната база.

Повод за китайския интерес към пловдивското и българското гребане е победата на нашия отбор в международната регата с драконовски лодки в Шанхай. Б ългарският тим от 12 гребци с капитан Борислав Цветков грабна златните медали на състезанието, сочи информация на страницата на генералното ни консулство в Китай.

Съперници на българските гребци във финалната гонка, която се проведе в събота, бяха силните отбори на Канада, Норвегия и европейските вицешампиони от спортната академия в Кьолн. Регатата предшестваше провеждания днес в Китай и страните в Югоизточна Азия празник "Дуан У", известен и като празник на драконовите лодки.

Нашите гребци участват за втори път в регатата. Те се включиха в състезанието, благодарение на помощта на генералния ни консул в Шанхай Ирина Белева, която намери спонсори за тяхното пътуване и настаняване, и на организаторите от шанхайския район Путуо. Гонката с българските гребци е влязла в централния информационен бюлетин на китайската телевизия и българската победа е била видяна от над 1 милиард души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама