Ромите в Гърмен готови на контрапротест пред общината

16:01, 22 юни 15 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на квартал "Кремиковци" край Гърмен са готови на контрапротест прeд общината ако днес протестите срещу тях не спрат. Това съобщи на пресконференция председателят на Инициативния комитет Юлиян Герасимов. Те ще поискат разрешение от кмета Минка Капитанова.

Ромите посочиха, че никой от Инициативния комитет, организирал протестите в селото не се е срещнал с тях за помирение. Недоволните жители на квартала защитиха министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която бе освиркана от протестиращите при посещението си в Гърмен. Категорични са, че някой иска оставката й, защото си е свършила работата.

"Ще пишем до Страсбург за расова дискриминация срещу ромите. Ще заведем и дела. Имаме много адвокати, които ще застанат зад нас", допълни Герасимов, но не пожела да каже кого ще съдят.

Той е категоричен, че ще стане война, ако къщите в гетото бъдат съборени. Красимир Илиев пък изрази мнение, че жителите му няма да се противопоставят на събарянето, тъй като има само 14 сгради за разрушаване.

"Ние сме мирни. Не сме побойници. Ние сме добри хора", коментираха ромите от "Кремиковци".

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама