"Ботев" (Пловдив) победи с 2:0 "Черно море" при набор 96

16:01, 22 юни 15 / Спорт 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ботев" (Пловдив) надигра "Черно море" и записа победа с 2:0 над "моряците" в първи 1/2-финален мач от турнира за Републиканското първенство при набор 96, съобщиха от клуба.

Въпреки делничния ден и ранния час, на централния терен в "Коматево" присъстваха над 300 зрители, които станаха свидетели на тоталното преимущество на "канарчетата". Освен двата гола, момчетата на Иван Кочев създадоха куп положения пред вратата на варненци, а на два пъти напречната греда се оказа последна преграда пред ново попадение във вратата на гостите.

Срещата стартира нервно, като в първите няколко минути двата тима се разучаваха. От 10-ата минута нататък, на терена имаше само един отбор - този на "Ботев". "Канарчетата" овладяха трайно топката, а пред вратата на гостите започнаха да летят едно след друго положения.

В 8-ата минута Борис Тютюков центрира, топката рикошира в тялото на защитник и премина на сантиметри от страничния стълб. 60 секунди по-късно центриране отдясно бе засечено с глава от Наско Милев, но кълбото отново премина близо до страничния стълб.

В 20-ата минута "жълто-черните" удариха първата си греда в срещата. Наско Милев получи топката по дясното крило, навлезе в наказателното поле и стреля, а кълбото се отклони от напречния стълб на вратата на "моряците".

След 3 минути натискът на "канарчетата" даде резултат и те откриха резултата. Пловдивчани стигнаха до сериозно меле в малкото наказателно поле на гостите, при което най-съобразителен се оказа централният защитник Самер Алхусейн и той с удар от няколко метра прати топката в мрежата за 1:0.

След почивката ситуацията на терена не се промени по никакъв начин и "канарчетата" продължиха да диктуват случващото се. Секунди след подновяването на играта Никола Марин центрира остро, вратарят изби и топката попадна в Емил Камберов, който се забави и пропусна отлична възможност.

В 65-ата минута Пенчев се реабилитира за пропуска си и удвои аванса на "канарчетата". 17-ката в "жълто-черния" тим овладя топката на скорост в наказателното поле на Черно море и с плътен удар разстреля стража за 2:0.

В 71-ата минута Наско Милев прати топката за трети път в мрежата на "моряците", но попадението бе отменено заради засада.

Реваншът между "Ботев" и "Черно море" е на 25 юни (четвъртък). Срещата отново е с начален час  10.30 и ще се играе на стадион "Корабостроител" във Варна. В другия полуфинал се изправят "Локомотив" (София) и ЦСКА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама