Медицинските сестри от Хирургията в разградската болница напускат

16:28, 22 юни 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всичките 11 медицински сестри в Хирургичното отделение на разградската болница напускат. Те са връчили заявленията си за напускане тази сутрин на изпълнителния директор на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Марин Керчев, съобщи старшата сестра на отделението Румяна Андреева.

Като основен мотив сестрите посочват, че са обидени от публичните изявления на изпълнителния директор, с които той ги обвинява в бездействие. Андреева обясни още, че другите причини са двойното натоварване, на което са подложени, тъй като в отделението работят 11 сестри при щат 21, както и отказът от ползване на отпуски. Това по думите й създава напрежение между тях и не може да се работи нормално при такива условия. Тя обясни, че са предложили на д-р Кречев през летния сезон в хирургичното отделение да бъдат командировани медицински сестри от други отделения, за да може всяка една от тях да ползва полагаемата си отпуска. Според старшата сестра на отделението е нечовешко да не се се ползват отпуски и да не се почива, особено за работещите в такова тежко отделение като хирургичното, защото може да се стигне до допускане на грешки. Тя обясни, че от началото на годината всяка от сестрите в болницата е ползвала от пет до 10 дни отпуск.

Румяна Андреева каза, че молбите им за напускане влизат в сила от 25 юни, като са посочили в заявленията си, че не желаят да работят в периода на едномесечното предизвестие. На проведената среща днес с изпълнителния директор на болницата не е постигнато споразумение, допълни тя.

Директорът на лечебното заведение в Разград д-р Марин Керчев не бе открит за коментар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама