Правна комисия не подкрепи закриването на площадки за разходка на кучета в Шумен

16:36, 22 юни 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членовете на постоянната комисия “Правна и опазване на обществения ред” към Общински съвет Шумен не взеха решение по предложението на администрацията площадките, разрешени за свободно разхождане на кучета в Шумен да бъдат намалени.

Редуцирането на броя на местата за разходка на четириногите любимци от 21 на 15 е заложено в общинската наредба за отглеждане на кучета, за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Шумен и за организацията на работа и условията на отглеждане на кучета в общинските приюти за безстопанствени кучета.

В началото на обсъждане на промените в наредбата председателят на Правна комисия Даниела Русева прочете част от становище на гражданин, в което най-общо се заявява, че наредбата не е ефективна.

Общинският съветник Генчо Гатев заяви, че е в случая контролът е слаб. “По централната част, където е забранена за разхождане на кучета, постоянно има такива, а статистиката посочи, че в последните 4 години 3-ма граждани са глобени за това, че разхождат кучетата си не където трябва”.

Даниела Русева посочи, че когато се премахват подобни площадки, трябва де се изградят нови. Останалите членове на комисията се обединиха около мнението, че първо трябва да се реши проблема с безстопанствените кучета, а след това да се ограничават собствениците на домашни кучета.

След тези дебати с 1 глас “за”, 3 “против” и 3 “въздържал се” членовете на Правна не подкрепиха промените, заложени в наредбата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама