Модернизират училище и детска градина в „Меден рудник” с над 3 млн. лв.

16:40, 22 юни 15 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас е обявила обществена поръчка, включваща две учебни заведения в комплекс „Меден рудник”, показа справка на Topnovini.bg. Става въпрос за реконструкция на училищния двор на ОУ „Елин Пелин” и разширението на ЦДГ „Чайка“ с басейн. За целта се отпускат общо над 3 млн. лв. без ДДС. Финансирането е съвместно със средства по проект „Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020 и собствени бюджетни средства на Общината.

1 374 919.63 лв. са отделени за строителните дейности за ОУ „Елин Пелин”. Предвижда се преустройство на комбинирана спортна площадка в югоизточната част на училищния двор, открита спортна площадка в югозападната част, фитнес на открито, изграждане на площадка за обучение по безопасност на движението и благоустрояване на дворно пространство и вътрешен двор на училището; покриване на спортна площадка за хандбал и минифутбол в югозападната част на школския двор.

Срокът за изпълнение на поръчката е по предложение на участника, но не трябва да е по-дълъг от 210 календарни дни.

1 682 547.72 лв. е сумата, отделена за изграждане на нов корпус на ЦДГ „Чайка“. Той трябва да е с монолитна бетонова конструкция на три нива за три градински и една яслена групи. В него ще има специализирани кабинети по изобразително изкуство, компютри и езиково обучение и детски басейн, с всички необходими обслужващи го помещения.

Поръчката трябва да се изпълни максимум за 370 дни.

Кандидатите за участие в поръчката могат да подават оферти или заявления за участие до 3 август тази година. Предложенията ще бъдат отворени в Община Бургас на следващия ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама