Министър Танев подписа заповед за разкриване на Филиал на Медицинския университет - Варна във В. Търново

16:47, 22 юни 15 25 589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
140 колежани ще посрещне филиалът на висшето медицинско училище в старата столица наесен. Заповедта за разкриването на Медицински колеж във Велико Търново е подписана, каза днес пред журналисти министърът на образованието проф. Тодор Танев.

"Малко се забавихме, но това не се основава на наше нежелание, а защото Националната комисия по акредитация беше пропуснала нещо, относно една от точките, касаещи академичния състав", посочи проф. Танев. "Ние много добре знаем какъв трябва да бъде академичния състав по Закон 7 души за Катедра и 10 хабилитирани преподаватели във въпросния случай", каза още проф. Танев.

Новото училище ще завършват 80 медицински сестри и 60 акушерки на година. Питам се, обаче не произвеждаме ли масова продукция на бъдещи емигранти", подчерта министъра на образованието и допълни, че от нас зависи това да не се случи.

"Имаме предложение дипломата, завършилите медицинското училище да получават след 3-годишен трудов стаж и без друго болниците са жадни за кадри днес", убеден е Тодор Танев. Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, заместник председателя на Народното събрание Иван Иванов, началникът на регионалният инспекторат на МОН Розалия Личева бяха гости на връчването на дипломите на випускниците на СОУ "Ем. Станев".

В началото на своето приветствие министърът на образованието помоли всички да станат на крака и да аплодират учителите и родителите на випускниците. „Без учители няма България”, каза министър Танев. „Прекланям се пред работата ви, пред усилията и грижите, които полагате за прекрасните български деца”, обърна се министърът.

82-ма випускници получиха дипломите си на тържество, което просълзи мнозина. „Гордея се, че училището ни показа четвърти резултат по време на матурите. Това доказва високото качество на образованието, което училището ни предлага”, каза директорката кина Котларска.

Красен Лаков бе отличен от екипа на СОУ „Емилиян Станев” като отличник на Випуск „2015” и получи заедно с дипломата си и своята награда. Талантливите възпитаници на училището зарадваха присъстващите на вълнуващото събитие със своите инструментални и вокални изпълнения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама