Общините ще кандидатстват за видеонаблюдение по европроекти

17:17, 22 юни 15 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видеонаблюдението да залегне като компонент в проектите, с които местните власти ще кандидатстват за европейско финансиране. Одобрената Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., както и други програми, дават възможности за това. Това е заявила на среща в МВР министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В работната среща са участвали още кметът на столицата Йорданка Фандъкова, представители на Националното сдружение на общините в Република България, заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова пък е съобщила, че в МВР вече са изготвени на експертно ниво методически указания за изграждането на системи, които да са съвместими, за да се постигне по-добър резултат в полза на сигурността на гражданите.

Фандъкова пък е заявила, че моделът на подписаното споразумение за

за общи действия за поддръжка, интеграция и развитие на системите за видеонаблюдение на територията на София, с което се обединяват усилията на МВР и Столичната община, работи и може да се използва и приложи и в други общини.

По-рано днес в регионалното министерство бяха разпределени 1.4 млрд. лв. По програма „Региони в растеж“ 2014 – 20202 на 39 големи общини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама