100 участници от Пловдивско се готвят за регионалния преглед за събора в Копривщица

18:11, 22 юни 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
100 участници от 48 читалища в Пловдивска област се подговят за регионалния преглед за участие в XI Национален събор на българското народно творчество - Копривщица 2015. Големия фолклорен форум на7, 8 и 9 август ще премине под личния патронаж на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Регионалният преглед за област Пловдив предстои на 27 и 28 юни (събота и неделя) по график в Народно читалище "Съзнание 1873" в село Брестовица, община "Родопи".

В първия ден ще се представят 56 участници от 20 читалища и фолклорни сдружения от Пловдивско, а във втория - 44 участници от 28 читалища и сдружения. Входът за публика е свободен и през двата дни. Всички, участвали в регионалния преглед, независимо от класирането, ще получат възпоменателна грамоти, уточниха от Областната управа в Пловдив.

Журито, което ще определи кои изпълнители ще представят област Пловдив в Копривщица, е в състав: доц. д-р Красимира Кръстанова - доцент по етнология в Катедра по етнология на Философско- исторически факултет в ПУ "Паисий Хилендарски" и декан на Философско- исторически факултет; проф. д-р Тодор Киров - декан на факултет "Музикален фолклор, хореография и изобразително изкуство" в АМТИИ - Пловдив; Стефан Йорданов - асистент в Катедра по хореография в АМТИИ - Пловдив; Горан Стефанов  - завършил е теология, етнология, специализирал културен туризъм, докторант в ПУ "Паисий Хилендарски".

Графикът за явяване е публикуван на интернет страницата на Областна администрация - Пловдив.

Националният събор на българското народно творчество в Копривщица се организира от Министерството на културата и Община Копривщица с подкрепата на областния управител на Софийска област, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Българската телеграфна агенция, както и други министерства, ведомства и организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама