Съдия Калоян Топалов е единственият кандидат за шеф на СГС

20:52, 22 юни 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданският съдия Калоян Топалов е единственият кандидат за шеф на Софийския градски съд. Предсрочните избори ще се проведат на 23 юни, а позицията в СГС се освободи след оставката на Владимира Янева заради аферата "Червей" и случая с "гнилата ябълка" съдия Румяна Ченалова. Под натиск подадоха оставка и четиримата заместници на бившата председателка на съда.

Съдия Калоян Топалов е бил постоянен преподавател в Националния институт на правосъдието, от където е получил отлична рецензия за работата си като „отдаден, компетентен, винаги придържащ се към високите стандарти за етично поведение на магистратите".

Според Етичната комисия на Висшия съдебен съвет, Топалов се ползва с добро име сред колегите си. Оценката за него е, че "демонстрира качества на принципен съдия, доказан и компетентен професионалист, ръководещ се единствено от закона и вътрешното си убеждение". Според комисията той има изградена репутация на съдия, който не се поддава на натиск, заплахи и стимули.

Въпреки отличната оценка, срещу съдия Топалов има подадени пет сигнала през годините, като четири от тях са от един и същи човек. Проверките на сигналите не са показали нарушения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама