Хиляди протестират пред парламента в Атина

22:23, 22 юни 15 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди гърци излязоха на протест пред парламента в столицата Атина, докато в Брюксел продължава срещата на върха между лидерите на страните от еврозоната. Това е втората демонстрация под надслов „Оставаме в Европа“, съобщава grreporter.info.

Гръцките граждани протестират срещу опасността страната да остане извън еврозоната и Европейския съюз. С лозунги „Гърция в Европа”, „Да на еврото, не на рублата”, „Всички ние сме европейци – тихото мнозинство”, гражданите искат да „събудат“ правителството за опасността от напускането на ЕС.

Първият протест в Атина беше миналия четвъртък, когато демонстрантите се събраха пред централния вход на парламента. Днес обаче сградата е охранявана от членове за борба с масовите безредици.

Подобни протести се провеждат в Солун, Патра, Кавала, Волос и други големи гръцки градове. В демонстрацията в Атина взе участие 93-годишният бивш гръцки премиер Константинос Мицотакис, който заяви: „Когато родината се намира в опасност никой не трябва да бъде безучастен. Днешната голяма демонстрация не е организирана от някоя партия. Тя не разделя хората, а ги обединява и изпраща едно силно послание до много получатели. То е, че Гърция е и ще остане част от Европа. Това е желанието на гръцкия народ”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама