Увеличава се броят на българите, които работят на две места

23:25, 22 юни 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С близо 12 хил. души се е увеличил броят на българите, които работят на повече от едно място. Това показват данните на Националната агенция по приходите.

Въпреки постепенното възстановяване на икономиката в България след кризата, повече от 156 хил. българи работят на два трудови договора. Според изследване на НАП броят им се увеличава с близо 12 хил. за една година.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров коментира пред София topnovini.bg, че увеличение наистина има, но не и толкова рязко, че да се правят генерални изводи за жизнения стандарт на българите.

Икономистите коментират тези данни като очакван резултат и обясняват, че броят на хората, които работят на две места ще продължи да се увеличава. Като цяло обаче тенденцията за пазара на труда у нас е положителна, смятат икономистите.

Междувременно от НАП призоваха гражданите да плащат осигурителните си вноски, като обясниха, че всеки, който не декларира реалните си доходи в бъдеще се оказват губещ. От агенцията напомниха, че нередовните данъкоплатци губят както от пенсията си, така и от привилегиите на пенсионирания служител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама