Татяна Дончева: Близнашки се обича толкова, че чак се ревнува

10:16, 23 юни 15 / Политика 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всеки политик си решава в кой отбор да играе. С оглед на това публиката го харесва или не. Не можеш да играеш за всеки.", каза в предаването „Тази сутрин” на bTV Taтяна Дончева, лидер на „Движение 21” по повод информацията, че бившият служебен премиер Георги Близнашки ще става съветник на ДПС. 

"Г-н Близнашки отдавна е в цирка, за да знае плюсовете и минусите на всяко политическо действие. Поведението му не е катарзис, а политическо самолюбие. Той се обича толкова, че чак се ревнува”. 

„Вижте флирта на ДПС с българския генералитет. Няколко генерали направиха нелоша политическа кариера, като по едни времена заиграха с ДПС до степен да бъдат кандидати за депутати. Последният беше последният шеф на Генералния щаб ген. Симеонов. За да стане депутат от една партия, това предполага предходни отношения. Мен силно ме притеснява това”, коментира още Дончева.

„Публиката обаче мисли друго. Не слагам знак за равенство между турския етнос и ДПС, но слагам между Доган и Пеевски, следователно и ДПС. Това са знаковите лица на ДПС”, уточни Дончева.

По повод напражението през последните дни в Гърмен и „Орландовци” Татяна Дончева заяви: „Ние имаме проблем с ромския етнос, този проблем е отдавна и се задълбочава. Това е проблем, който външно се изразява в една пропаст между българи и роми и в една все по-голяма и ожесточена неприязън.

Ние трябва да решим, ние, българите, понеже сме повече, предполага се, и предполага се по-умни, така, по етнос с история,  ние трябва да решим заедно ли ще живеем. Ако няма да живеем заедно, има няколко възможности - да ги изгоним, да ги изпарим във въздуха, не знам. Но ако ще живеем заедно, трябва да видим какво  изисква нашето съвместно съжителство. То при всички случаи не предполага, не допуска възможност едни групи българи, които смятат, че се борят за българщината, да ступат едно семейство роми на автобусна спирка," коментира Дончева.

Според нея, ромите трябва да бъдат вкарани в училище, дори и насила, да бъдат образовани, да им се намерят работни места.

"Истината е, че Брюксел и европейската политика ни вкараха в това. Ние имахме къде по-добра система за отношение с роми, къде къде по-здрави принципи, че те трябва да работят, децата им трябва да ходята на училище," заяви тя. Според нея трябва да има образователен ценз за гласуване.

Татяна Дончева коментира и положението в МВР. Според нея всеки вътрешен министър си има своя маниер на работа, но проблемите в полицията идвали от това, че никой не се движи в кариерата според уменията си и постигнатото, а заради политически  позиции.

"Професионалният капацитет на МВР по разкриване и разследване на престъпленията отдавна е силно намален", обясни тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама