Ново звено в Община Бургас ще се бори с ада по пътищата

10:22, 23 юни 15 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново специализирано общинско звено ще се грижи за сигурността и пътната безопасност в Община Бургас. Това решиха с 40 гласа „за“ съветниците към ОбС. Предложението е на кмета Димитър Николов.

Недоволството си от раздутата администрация изрази единствено Евгений Мосинов, според когото подобно звено може да работи и с четирима души, вместо с 6-има, както беше по първоначален план.

Представителят на „патриотите“ Георги Дражев пък пожела отделът да бъде под пряко подчинение на кмета, вместо на Дирекция „Устройство на територията“, защото според него последните били доказали, че не вършат никаква работа.

И Мосинов, и Дражев обаче бяха оборени от секретаря на Общината, който каза, че администрацията много добре е премислила колко точно души да работят в новия отдел и бройката от шестима души е напълно обоснована.

Така новото звено в Общината ще има задачата да направи пълен анализ на съществуващата организация на движението. Пътните знаци, маркировката, пешеходните пътеки, светлинната сигнализация и съоръженията за ограничаване на скоростта ще бъдат под наблюдението на експертите. Звеното ще може да организира изработването на нов генерален план за организацията на движението съвместно с неправителствени организации. Всички сигнали на граждани по отношение на инфраструктура, опасни участъци, неработещи светофари и цялостната организация на движението ще бъдат разглеждани от специалистите в структурата. Предвидено е в нея да работят 6-има експерти.

Припомняме, че повод за предложението на бургаския кмет е все по-интензивното движение в Бургас и увеличаващите се пътни инциденти. Броят на регистрираните автомобили расте ежедневно, както и трафикът от други градове до Бургас и Южното Черноморие. Данъчно декларираните превозни средства в общината са 96 500, а от началото на годината са вписани още 7600. В тези цифри не са включени колите, които са регистрирани на други места, но се използват от хора, които живеят и работят в Бургас. Всеки ден по пътните артерии се вливат стотици автомобили, които са ангажирани с търговска дейност в района или преминават транзитно.

Новото звено ще работи в тесен синхрон с Областната дирекция на МВР в Бургас. Повод за това е увеличаващата се "черна" статистика за катастрофи и инциденти на пътя с убити и ранени.

Новите пътни проекти изискват и по-голяма синхронизация със съществуващата организация на движението. Работата на звеното ще е насочена към осигуряването на максималната сигурност както на пешеходците, така и на водачите на автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама