Община Шумен зае второ място на 12-тия международен работнически фестивал

12:32, 23 юни 15 / Спорт 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второ място в комплексното класиране спечелиха отборите на Oбщина Шумен на 12-ия международен работнически фестивал. Това съобщиха на пресконференция Даниел Даулов, ст. експерт "Спорт и младежки дейности" в Oбщина Шумен, и капитаните на отборите.

Първенството се проведе през изминалия уикенд в курорта "Св. Св. Константин и Елена” и в него взеха участие над 1500 състезатели от 10 държави, които се състезаваха в 16 вида спорт.

Община Шумен се представи със седем отбора, които участваха в минифутбол на трева – мъже и жени, спортна стрелба, шах, бридж, тенис на маса, спортна табла. Община Шумен бе в състав от 39 състезатели.

Победителят от Мини Марица е имал 186 участници, а третият в класирането - Видима, е участвал с 127 състезатели.

Шуменци спечелиха първо място при жените на футбол на трева и на спортна табла, където участваха състезатели по тенис на маса. Сребро шуменци взеха в спортната стрелба, а бронзови медали в тениса на маса, мъже футбол на трева, в индивидуалното състезание по спортна стрелба, бридж.

Футболният отбор на общината при жените за пореден път е показал класа и спечели титлата на игрите. Даниел Даулов допълни, че тази година отборите са били силни, но шуменки са показали, че са най-добрите.

Второто злато за кметството бе спечелено от тандема Румен Пенев – Росен Рачев, които са състезатели по тенис на маса. Двамата се включили на шега в това състезание, но успели да стигнат до финал и да спечелят купата за първото място.

“При 40 отбора при мъжете в надпреварата по минифутбол на трева успяхме да счупим каръка от последните години и да вземем медал. На полуфинал загубихме с дузпи, но в мача за третото място шуменци бяха убедителни и взеха бронзовите медали”, похвали състезателите Даниел Даулов.

В спортната стрелба шуменци са участвали с пушка на 25 години, а тези на победителите е струвала над 8 хил. лв. Трето в индивидуалното класиране се е наредил Тодор Чобанов, а в отборната надпревара Чобанов и Даниел Даулов са станали втори.

Състезателите по тенис на маса от община Шумен, подсилени от играчи на клуб “Роко” спечелиха бронзовите медали в отборната надпревара по тенис на маса. За поредна година надпреварата в този вид спорт бе оспорвана и в нея участваха и професионални състезатели.

Отборът на Шумен бе в състав Росен Рачев, Атанас Росенов, Кръстан Стефанов, Тодор Кесов, Румен Пенев.

Шуменският отбор спечели предварителната си група след като записа победи над отбор от Казахстан и Румъния. Първата среща за шуменци в основната схема от 16 отбора бе срещу силния тим на Хасково. След оспорвани двубои тимът от Шумен успя да се наложи с 3:1.

На полуфинал шуменци срещнаха първия отбор на Асарел Медет, в който играят трима национални състезатели по тенис на маса на България. Срещу силния си противник шуменският отбор записа поражение с 0:3.

В спора за бронзовите медали Шумен се наложи с 3:1 над втория отбор на Асарел Медет, в който също играха професионални тенисисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама