Безплатни занимания за децата на Плевен през юли и август

13:29, 23 юни 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летни занимания за децата и младежите на Плевен организира Общината с мото “Ваканция в Плевен – лято 2015”. Те ще се провеждат през месец юли и август, съобщиха днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен кметът проф.д-р Димитър Стойков и началникът на отдел „Образование и култура“, Йонита Иванова.

Заниманията ще са напълно безплатни за децата, в тях могат да се включат и техните родители при желание.

Арт работилница на открито през юли ще организира Арт център „Плевен“, а през август там ще се провеждат уроци по рисуване като децата ще се запознаят с основните техники.

Специалистите от Регионалния исторически мзуей ще обучават млади фотографи като ще им показват тънкостите на това изкуство, а през август ще се проведе и фотоконкурс с награди. Отново в Историческия музей най-малките плевенчани ще се запознават със забележителностите на своя град като редят пъзели с най-известните сгради с културно и историческо значение.

Специално за прохождащите театрали занимания ще проведат и от Детската театрална студия към ДКТ „Иван Радоев“, а от клуба по спортни танци „Дъга“ ще водят уроци на открито.

Ще има и скаутски лагер през август, а запалените по тениса ще когат да се обучават на тенискортовете на клуб „Плевен 90“.

Всяка сряда вечерта талантливи деца ще се изявяват на концерт, а всяка неделна вечер ще се извива голямо плевенско хоро. В него ще се включват различни фолклорни състави, както и Северняшкият ансамбъл.

Графикът на заниманията, организирани от Общината, ще бъде разлепен на афиши из града за всеки един от месеците – юли и август. Отделни плакати ще приканват плевенчани да се разнообразят с концертни вечери.

Благодаря на всички организации, които се включиха и подкрепиха като своя лична кауза летните занимания за деца, каза Йонита Иванова. Тя посочи, че в организирането ще се включат много доброволци, а средствата за закупуване на нужните материали, за озвучаването на концерти и т.н., са осигурени от Общината.

Графиците със заниманията ще бъдат публикувани и на сайта на Община Плевен – www.pleven.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама