Лютви Местан с официална покана да вземе участие в гей парада

13:46, 23 юни 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан получи официална покана да се включи в 8-ия годишен гей парад в София. Събитието ще се проведе на 27 юни, събота.

Поканата към политика е отправена от партия ДЕОС, която бе създадена след протестите срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013 г. В официално писмо до Местан те напомнят, че в устава на ДПС е записано, че Движението е създадено "за да допринесе за единството на всички български граждани, като се зачитат правата и свободите на малцинствата в България“. Именно заради това е отправена и поканата към него.

От ДЕОС уточняват, че целта на "София прайд" е приемането и равното третиране на всички български граждани без оглед на сексуалната им ориентация или полова идентичност. От партията припознават ДПС като свой либерален партньор и поискаха заедно да защитят гражданските права на едно неетническо малцинство.

София Topnovini.bg публикува текстът на писмото до Лютви Местан без редакторска намеса:

Уважаеми господин Местан,

Kакто вероятно знаете, тази събота на 27 юни ще се проведе 8-ият редовен „София прайд“. Основна цел на това събитие е приемането и равното третиране на всички български граждани без оглед на сексуалната им ориентация или полова идентичност.

В Устава на Вашата партия е записано, че е „създадена, за да допринесе за единството на всички български граждани, като се зачитат правата и свободите на малцинствата в България“.

Като либерали, ние от ДЕОС каним лично Вас и Вашата партия, която е член на Алианса на либералите и демократите за Европа (ALDE) и на Либералния интернационал (LI), да се включите и рамо до рамо с нас да защитим гражданските права на едно неетническо малцинство.

#КОЙ, ако не Вие?…

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама