Областният управител на Сливен предаде председателството на РСР на колегата си от Бургас

14:23, 23 юни 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Сливен Димитър Сяров предаде председателството на Регионалния съвет за развитие /РСР / на Югоизточен район на колегата си от Бургас.

Това стана по време на редовното заседание на съвета, което се проведе в залата на Областна администрация Сливен.

Председателството на РСР се осъществява мандатно за срок от 6 месеца. На днешния форум участие взеха представители на министерства, областни управители и кметове на общини в Югоизточен район, представители на организациите на работодателите и синдикатите, представители на НПО и академичните среди на територията на района.

Акценти на заседанието бяха - Представяне, обсъждане и одобряване на Годишния доклад за наблюдение изпълнението на Регионалния план за развитие на Югоизточен район за 2014г.; Представяне на напредъка по усвояване на  Програмата за развитие на селските райони за периода  2007-2013 г. в ЮИР и възможностите за кандидатстване по новата програма за периода  2014 – 2020 г.; Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони -  представяне на резултатите от анализа на социално-икономическото развитие на географски район  Странджа.  Предложения за цели и  приоритети; Представяне и обсъждане на предложения за изменениe и допълнениe на Закона за регионалното развитие;

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама