Менда Стоянова: БНБ с нов управител на 15 юли (обновена)

14:45, 23 юни 15 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 15 юли БНБ ще има нов управител, стана ясно от думите на председателя на Бюджетна комисия в Народното събрание Менда Стоянова (ГЕРБ). "Новият управител ще избере своите подуправители, както е по закон. Политически пазарлъци за професионалното ръководството на БНБ не трябва да има", категорична бе тя. Помолена да коментира критиките на Иван Искров, че досега няма титуляр на поста "Банков надзор" Менда Стоянова го призова да изчисти "собствената си градинка" и след това да търси плевели в градината на Народното събрание.

"Нямаше проблем Искров и да не фиксира дата в своята оставка, тъй като в крайна сметка ще бъде освободен след решение на Народното събрание. Дали е фиксирал или не е фиксирал дата, не дава основание на Народното събрание да го освободи по-рано от въпросната дата - 10 юли", разясни тя.

Заради поставения от Искров срок, изборът на нов управител ще може да е чак следващата сряда - 15 юли.

Седмица преди това бюджетната комисия ще проведе изслушване на четиримата кандидати за поста на Иван Искров. Те ще представят своята концепция и ще отговарят на въпроси, като процедурата ще бъде отворена за журналисти и ще излъчва онлайн. Заседанието ще се опише в доклад, който ще се представи на Народното събрание за окончателен избор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама