Осъдиха "магьосница" от Игнатиево, отмъкнала над 20 бона от ученички

15:07, 23 юни 15 25 807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20-годишна врачка от нашумелия с "талантливите" си жители град Игнатиево получи условна присъда "лишаване от свобода” за измама на три ученички от Варна. В продължение на две години младата шарлатанка им предлагала разваляне на магии чрез баене и изготвяне на амулети, като по този начин успяла да измъкне от момичетата над 21 хил. лева.

Историята започнала през септември 2010 г. в Морската градина. "Баячката" Магдалена Русева срещнала в парка три ученички и им предложила да им предскаже бъдещето. Девойките се хванали на стръвта, че им предстоят нещастия, които обаче врачката би могла да предотврати. Последвали нови срещи, уговорени предварително, при които ученичките даже се сприятелили с Русева. Така в продължение на около 2 години измамницата успяла да ощети тийнейджърките и техните родители със сумата от 21 556 лева.

Тъй като баячката призна вината си, тя се възползва от процедурата на съкратеното следствие, при което Варненският районен съд й наложи наказание от 1 година и 8 месеца "лишаване от свобода”, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Магдалена Русева е с чисто съдебно минало. Почти през целия период на продължаваната измама тя самата също е била непълнолетна. Освен това има две невръстни деца, за които полага родителски грижи, уточниха магистратите.

Съдът уважи предявения по делото граждански иск на една от пострадалите за причинените й от измамата имуществени вреди. В тежест на подсъдимата са държавните такси и направените разноски по делото. Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама