Започва „Лятна случка” на Карандила

09:13, 26 юни 15 / Любопитно 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки фестивал „Лятна случка" – Карандила 2015 започва от днес и ще продължи до 28 юни на високопланинската местност.  Проявата се организира от сдружение „Блян за романтика, цветя и космос"  и се провежда за трети път в Сливенския балкан. Очакват се над 1500 гости.

„В  тазгодишното издание на фестивала сме подготвили много изненади за най-малките ни участници и още повече атракции и забавления за по-големите. Събитието ни има артистичен и екологичен характер като основно ще се придържаме към идеята, лятната ни случка да е без употребата на пластмасови материали”, посочи председателят на сдружението Росен Русев и допълни, че „Лятна случка" ще се проведе отново на Слънчева поляна в местността Карандила, като за първи път в него ще има и международно участие.

Тази година фестивалът е включен в брошурата „Най-добрите фестивали в България”, а участие са заявили над 60 души от цялата страна.

Фестивалната програма включва различни работилници, изложения, презентации, практики, артистични пърформанси, срещи, предизвикателства, музика и танци, игри, цвят, настроение, огън и много други интересни събития.

Фестивалът „Лятна случка” е част от културната програма на Община Сливен.  3000 лева за провеждането му са отпуснати с решение на Общински съвет – Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама