Св.Синод не пропусна да осъди гей-парада

12:40, 26 юни 15 25 758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Св. Синод не пропусна и тази година да осъди провеждането на гей-парада, планирано за утре. „В отговор на множество запитвания и тревожни сигнали по повод организирания на 27 юни гей-парад, Светият Синод оповестява, че многократно заявяваната през годините принципна позиция на БПЦ по повод тези прояви остава непроменена“, пише в изявление на митрополитите.

Те потвърждават убеждението си, че хомосексуалността е „противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното“. Призовават общинските власти дасе вслушат в аргументите „срещу“ провеждането на „подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани“.

„Църквата решително осъжда всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат греховните прояви като „норма”, като повод за гордост и „пример” за подражание“, се казва още в изявлението на Св. Синод.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама