Оланд: Нападението във Франция е терористичен акт

13:42, 26 юни 15 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Напускам срещата на върха в Брюксел. Взех това решение веднага щом разбрах за терористичния акт във Франция.", заяви френският президент Франсоа Оланд в извънредно изявление от срещата на върха на ЕС в Брюксел, което се излъчи директно по ВВС.

Той потвърди първоначалната информация, че атаката е станала до фабриката, имало е и взрив в сградата. 

"Атаката е терористична. Намерено е обезглавено тяло с надпис на него. Има един убит и двама ранени. Вътрешният министър в момента е там. Имаме заподозрян, той е идентифициран. Засилваме мерките за сигурнос, за да избегнем други атака. След мен изявление ще напарви и вътрешният министър. Няма да дам повече информация, защото разследването е в ход".

"Получих подкрепата и солидарността от своите колеги от ЕС тази сутрин.", каза още Оланд. Трябва да направим всичко възможно да защитим своите граждани и да не даваме повод за излишна омраза между хората. Взех решение да напусна срещата в Брюксел. Свиквам заседание на Съвета за отбрана днес. То ще започне в 15:30 часа в Елисейския дворец. Заподозреният е задържан, води се разследване."

Изявлението на френския президент е по повод терористичното нападение във фабрика в Гренобъл, Франция, при което един мъж беше обезглавен, а други двама - ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама