Цената на газа пада с 7.5% от 1 юли

14:18, 26 юни 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 юли цената на газа пада с 40 лв. Така новите цени ще намалеят от 524 на 484 лв. на 1000 на куб. м. Това означава 7,53% по-ниска цена за газа, обяви председателят на КЕВР Иван Иванов.

В началото на юни общественият доставчик „Булгаргаз“ предложи на енергийния регулатор цената на синьото гориво да падне със 7.11% или 37,24 лева за 1000 куб. Метра .

„На днешното заседание на комисията ние приехме цената, по която обществения доставчик „Булгаргаз” ще продава природен газ крайните снабдители да се намали с 40 лева“, каза Иванов.

Председателят на КЕВР заяви, че това е добра новина за онази част от българската индустрия, която използва природния газ като енергоносител, както и за онези български домакинства, които са газифицирали своите жилища.

„Ще отбележа, че намалената цена на природния газ, която влиза в сила от 1 юли, ще даде своето отражение върху цената на топлинната енергия, както и върху цената на електрическата енергия, произведена като високоефективна по комбиниран начин”, смята Иван Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама