Структурите на здравеопзаването не са ефективни

22:12, 26 юни 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Здравеопазването е по-скъпо и по-лошо, защото структурите му не са насочени към ефективността и към резултат, каза в предаването "Панорама" по БНТ министърът на здравеопазването Петър Москов, като определи, че резултатът е излекуването и по-доброто здраве за хората.

Относно разделянето на здравните пакети на платени и неплатени, той коментира, че няма да направи такова разделение, защото те са безплатни за пациентите. Държавата ще остойност и ще даде възможност на всеки здравноосигурен да получи безплатно лечение на социалнозначимите заболявания. каза още Москов.

Той коментира, че принципите на здравната реформа  са свързани не само със структурата на лечените заведения, но и с промяна на начина на финансирането не на част, а на цялото лечение и излекуването на заболяванията, които са социалнозначими.

Моделът за интеграция е счупен, защото не дава резултат, каза във връзка с приобщаването на ромите министър Москов.

"Когато преди повече от поовин година казах някакви неща, свързани с ромските гета, казах, че не виждам никаква възможност преди законът да е влзал в гетото, там да има възможност да влезе лекар, учител, социалне работник", припомни министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама