Шест басейна ще работят това лято в Сливен

07:09, 27 юни 15 25 838 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест плувни басейна в Сливенска община отговарят на изискванията и ще работят през лятото. Комисия с председател инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност, управление при кризи и ОМП" в Общината и представители на Регионална здравна инспекция, Български червен кръст , Районно управление "Полиция", извършиха проверака на водните съоръжения.

Басейните с подписана заповед за ползването им при стриктно спазване на изискванията са "Аглика" и "Калина" на Сливенски минерални бани, "Европарк", "Империя" и "Спорт палас" в град Сливен и комплекс "Дивеците" в село Ичера.

"Не са за обществено ползване басейните в комплекс „Горски кът” и „Св. Константин и Елена” в град Сливен и басейнът на бистро „Омега” на Сливенски минерални бани. Те са за частно, семейно ползване", обясни инж. Кънева. Тя съобщи, че всички проверени обекти са оборудвани с медицински пункт и имат сключени договори за обслужване с медицинско лице и транспорт с МБАЛ „Д-р Иван Селимински" - Сливен.

"За времето на престоя на басейна, нека всеки се увери, кога е работното време на спасителя или водноспасителната служба. Това е от изключително значение в случай на инцидент, за да бъде оказана своевременно необходимата помощ", препоръча инж. Кънева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама