Служители на Областна администрация – Разград почистиха по поречието на река Пчелинска

14:12, 27 юни 15 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на Областна администрация - Разград почистиха днес по поречието на река Пчелинска и в местността „Пчелина”, съобщиха от пресцентъра на областната управа. Събитието се проведе във връзка с последния ден от инициативата „Да изчистим България заедно”, на която областна администрация е партньор.

Кампанията стартира на 10 май и включваше пет дни, посветени на различни теми. Доброволците, които се включиха в тях, почистиха зони в населените места, места за спорт и отдих, детски площадки и кътове за игра, защитени територии.

Последната инициатива, която се провежда днес, в навечерието на Международния ден на река Дунав - 29 юни, е насочена към почистване на река Дунав, речни корита и водоеми. Тя е планирана като най-мащабната акция за почистване на река Дунав в Европа и стартира по инициатива на доброволчески организации, участващи в световното движение „Let’s Do It’’. Целта е да се почистят водоемите и да се акцентира върху проблема, че безразборното хвърляне на битови отпадъци е сред рисковете, които често причиняват наводнения и бедствия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама