Родопски гайди приветстваха гостите на фестивала „Лятна случка“ – Карандила

07:13, 28 юни 15 25 678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третият фестивален ден от „Лятна случка“ започва днес с организационен базар, спортни предизвикателства, биопродукти, презентации и арт изложения. От 10.00 – 12.00 часа ще се състои туристическа колообиколка из ПП „Сини Камъни”, а от 11.30 – 14.00 часа ще се състои Live Trance Circle – /Музикален кръг с инструменти от цял свят/ на „Глобал Вижън Съркъл“ – София, съобщиха от „Блян за романтика, цветя и космос“.

Третото издание на младежкия фестивал бе открито от кмета Кольо Милев и заместник-председателя на Общински съвет – Сливен д-р Ганка Василева в местността Карандила. Родопски гайди приветстваха участниците и гостите  в проявата.

„Радвам се, че това събитие се провежда за трети път като за втори сме тук, на Слънчева поляна. Искам да благодаря на общината за подкрепата, а също и на нашите спомоществователи и доброволци, които неуморно работеха по организацията на фестивала“, обяви председателят на неправителствената организация „Блян за романтика, цветя и космос“ и организатор на събитието Росен Русев.

По програма вторият фестивален ден предложи зумба танци с групата на Борис Панайотов. В импровизиран презентационен център бяха представени презентации на различни теми - фурната като социално предприятие на Хлебна къща „Св. Христофор“ Габрово. Демонстрации на енергийна лечебна гимнастика. Представяне на различни работилници, базар за творчество и спортни предизвикателства. Програмата включи и  презентация на алтернативен и устойчив туризъм по планините в България, представена от Христо Янев от Visit Sliven, ПП „Сините камъни“ и ТД „Ойларипи“, а също и доброволческата кампания за почистване на Природен парк „Сини камъни“, организирана от екологичното сдружение „За земята“. Освободен бе лешояд намиращ се във волиерата до връх Българка.

Организаторите представиха изненади с улични артисти, цирк „Играчка-Плачко“ и куклени истории. „Театър на трохите“+ кухненска музика на Хлебна къща „Св. Христофор“ – Габрово и йога на смеха на клуб „Смехотворение сме Ние” София.

Във фестивалната вечер участваха формация THE SENSIMILLIANZ – България, “Popa Sapka“ – Румъния и формация „Тъпани и Гайди“. Вечерта завърши с огнено шоу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама