Над 140 доклада представят на Националната конференция на Колеж –Сливен

07:35, 28 юни 15 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридневна Национална конференция с международно участие „Сливен 2015”, която организира  Технически университет – София, Факултет и Колеж Сливен,продължава и днес с провеждането на студентска научна сесия, с участието на студенти и преподаватели от партньорски университети и институции, съобщиха от „Факултет и Колеж“ – Сливен.

Деветнадесетият научен форум е част от „Дни на културата – 2015“ на Технически университет – София, посветен на 70-ата годишнина от създаването на университета и 55-та годишнина от основаването на колеж в града. Конференцията включва представяне на над 140 доклада, научни съобщения и добри практики в седем тематични направления.

На откриването присъстваха кметът на Сливен инж. Кольо Милев, заместник-ректорът по Научна дейност на ТУ – София проф. Иван Кралов, професори, доценти, представители от други университети и научни институции, директори, преподаватели в училища, гости от чужбина, журналисти.

„Сливен е университетски град, с обучение на много студенти в сферата на инженерните дисциплини. Като структура на ТУ – София, за последната година „Факултет и Колеж“ – Сливен показа най-добрите резултати в израстването на своите възпитаници, с което постигнахме една от основните си цели – затворен цикъл на едно поколение учени в града“, посочи функционалният заместник-ректор на „Факултет и Колеж“ – Сливен проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков като допълни, че младежите, които са се обучавали във висшето учебно заведение от студенти, вече са доценти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама