Русе ще е домакин на XXIII Балканска олимпиада по информатика

08:29, 28 юни 15 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Русе ще се проведе XXIII издание на Балканската олимпиада по информатика. Домакин на техническите конференции и състезанието е Русенският университет, съобщават от учебното заведение. Официалното откриване е на 29 юни 2015 г., понеделник, от 10 часа в Канев Център, а на него ще присъства и зам.-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева.

В олимпиадата ще участват представителни отбори на 11 балкански страни – Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора. Като домакин, България ще участва с два национални отбора и отбор на града домакин – Русе. 

Организатор на Балканиадата по информатика е Министерството на образованието и науката (МОН), с научната подкрепа на университетски преподаватели, неправителствени и професионални организации.

Подробна програма и текуща информация за резултатите от състезателните дни се публикува на сайта на Балканската олимпиада по информатика на адрес: http://www.boi2015.uni-ruse.bg/

На церемонията по откриването ще присъстват още началникът на Регионалния инспекторат по образованието, Димитър Райнов, ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев. Поканени са и председателят на Съюза на математиците в България и Доктор хонорис кауза на Русенския университет, акад. Петър Кендеров, президентът на Международния олимпийски комитет по информатика, проф. Красимир Манев и президентът на Балканския олимпийски комитет по информатика, Миле Йованов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама