Детска изложба „Готови за училище“ редят в шуменската библиотека

08:51, 28 юни 15 / Култура 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици рисунки на възпитаници на детските градини в няколко общини участват в първия етап на конкурса „Готови за училище“. Най-добрите от тях ще бъдат подредени в изложба на 29 юни в Регионална библиотека „Ст. Чилингиров” от 17.30 часа.

Изложбата е организирана от „Тръст за социална алтернатива“ и Ромска фондация „Искра“ в подкрепа на ранното детско образование в Шумен. Конкурсът цели да насърчи децата за образование, да мотивира бъдещите първолаци за образователно включване, да стимулира техните дарби и умения в областта на изобразителното изкуство.

За  децата, разделени на 2 възрастови групи – за 5 и 6 годишни, са предвидени награди - aкварелни боички, блок за рисуване, флумастери и грамоти. Ще има и колективна награда за детска градина, чиито възпитаници са спечелили призово място в  конкурса.

Рисунките ще бъдат оценявани от жури с председател Деян Евтимов – художник, директор на ХГ „Е. Карамихайлова”, Румен Михайлов – художник, Валери Желязков – художник, архитект Чинка Тодорова, Йорданка Димитрова – старши експерт "Организация на предучилищното образование" в Община Шумен.

Конкурсът се реализира по проект „Готови за училище“, финансиран от „Тръст за социална алтернатива“ чрез Световна банка. Вторият етап ще включи наградените рисунки, които ще участват в художествена  експозиция в столицата.

Събитието в Шумен се провежда  под патронажа на областния управител Донка Иванова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама