Рок богинята "взриви" сцената на рок феста в Каварна, днес са Twisted Sister

08:57, 28 юни 15 / Култура 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юбилейното десето издание на Каварна рок събра в морския град хиляди фенове на твърдата музика от цяла Европа. На сцената на стадион „Калиакра” във втората вечер на феста се качиха Unisonic, Kamelot, Delain и хедлайнерите Within temptation.

Феновете в Каварна имаха уникалния шанс да са сред първите в света, които чуха на живо песни от новия албум на Kamelot, издаден в началото на май. Симфоничната метъл група Delain е сформирана от бившия пианист на Within Temptation - Martijn Westerholt.

На Kavarna Rock 2015 г. за последен път с групата свири барабанистът на Unisonic Коста Зафириоу. Пауърметъл ветераните от Швеция за първи път свирят у нас. Те бяха ко хедлайнер на вечерта. В групата е и Кай Хансен наричан „Кръстникът на пауър

Кулминацията на купона във втората вечер бе излизането на сцената на Within Temptation. Групата идва в България като част от световното си турне Hydra World Tour. През 2014-а групата печели наградата за най-добра жива група на наградите на „Metal Hammer Awards“. От своя страна вокалистката на Within Temptation, Шарън Джени ден Адел два пъти е обявявана за Рок богиня от „Loudwire Music Awards“ през 2011 и 2014.  След пристигането си у нас тя по традиция се разписа във возилото на Кметъла, точно до автографа на Таря Туринен.

За тази вечер сцената е запазена за Twisted Sister, Hammerfall, UFO и Candlemass. Очаква се хедрайнерите Twisted Sister да пристигнат у нас на летище Варна с частния си самолет. Американската хеви метъл банда се качва на сцената в Каварна през далечната  2006-та, която е първа година за прохождащата рок столица. Twisted Sister нямат участие на друга голяма сцена в България. Сега изпълнителите на вечните  I Wanna Rock и We’re Not Gonna Take It, ще се върнат за символично отбелязване на силните години на фестивала и превръщането му в най-голямото рок събитие в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама