Светослав Малинов: Борим се за балотаж на изборите

11:47, 28 юни 15 / Политика 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Демократи за силна България“ е символ на смелостта в българската политика. Програмата "максимум“ на ДСБ се състои в това да не може да се управлява на местно ниво без нашите общински съветници, без техните идеи, гласове и се каним за балотаж". Това заяви пред БНР евродепутатът от Реформаторския блок Светослав Малинов.

"Много пъти сме били обвинявани в това, че сме безразсъдно смели. Ситуацията ни в София показва, че Реформаторският блок и ДСБ като най-силната партия във София, стоим добре. Имаме политическото право и задължение да издигнем кандидат. Фразата да разбием „бетона ГЕРБ“ беше възприета много добре и беше казана от наш кандидат, известен със своите "зелени“ убеждения. Това е едно начало на нашата предизборна кампания и се получи добре", каза той.

По повод обявяването на бившия министър на икономиката Трайчо Трайков за водач на листата на общинските съветници, Малинов обясни, че като министър от първото правителство на ГЕРБ той е показал, че може да защитава българския енергиен интерес, независимо от коя страна е атакуван. "Тази му стабилност и твърдост го направи изключително симпатичен министър относно дясната му ориентация", обясни евродепутатът.

"Името му беше възприето с бурни аплодисменти, въпреки че не е член на ДСБ и е безпартиен. Неговите позиции през годините винаги са се отличавали с максимална близост до българския национален интерес, както го разбираме ние тъмносините. Позициите му за „Южен поток“ показа неговата принадлежност към тази общност. Той беше един от хората, категорично противопоставящи се на руските проекти", допълни Малинов.

Вчера Общото събрание на ДСБ-София утвърди кандидата за кмет на столицата Вили Лилков и водача на листата за общински съветници Трайчо Трайков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама