Садят розово дърво на желанията в Южния парк

12:46, 28 юни 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Розово дърво на желанията ще бъде посадено в Южния парк, предаде репортер на София Topnovini.bg. На него всеки ще може да залепи своето желание и да се надява, че така то ще се сбъдне. "Да му вдъхнем специален живот с нашите надежди, мечти и вярата, че чудеса стават и ние сме доказателство за това", зоват организаторите.

Идеята е част от инициативата "Кажи ДА на Една от 8" - кампания, насочена към жените с рак на гърдата. Тя се организира за втора поредна година от фондацията на Нана Гладуиш. 

На събитието, което се проведе на Голяма поляна в Южния парк в столицата имаше няколко шатри. В една от тях се раздаваха информационни брошури за болестта, а в друга психолог и доброволки - жени с рак на гърдата - даваха консултации. Трима професионални гримьори пък се грижиха за самочувствието на дамите. Специални гости бяха Нора Караиванова, Маги Джанаварова, Мария Драгнева, китаристът Бисер Иванов, Ансамбъл „Балкан“, Балет „Акадамус“.

На събитието имаше зумба, йогалатес, много музика, арт-терапия за жените, спортни, развлекателни и образователни игри за децата, включително футбол и зумба за деца.

"Искаме да покажем на жените, че няма нищо страшно, ако бъдат диагностицирани с рак на гърдата. Това е нещо, което дори да ти се случи, ако вярваш, че ще се оправиш и вярваш в живота, доброто и любовта, ще се справиш", каза една от доброволките, на която е бил открит рак, но се е излекувала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама