Обявиха три от фирмите, които ще вземат по 5 млн. лв. за озеленяването на Бургас

13:22, 28 юни 15 25 1640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Бургасцвет Танев“ ЕООД, ДЗЗД „Албиция“ и „Гарден Франц“ ЕООД са дружествата, които печелят поръчките на Община Бургас за озеленяването на три от районите в Бургас, показва проверка в АОП. Те ще получат по 5 млн. лв., колкото е първоначалната обща прогнозна стойност на поръчките.

„Бургасцвет Танев“ ще озеленява Район „Зора”, включващ комплексите „Братя Миладинови” и „Лазур”, селата Димчево, Твърдица, Маринка и Извор, старата и новата част на Морската градина.

„Албиция“ поема Район „Освобождение“, в който попадат ж.к. „Славейков”, кварталите Лозово, Ветрен, Банево, в.з. „Минерални бани”, селата Миролюбово и Изворище.

„Гарден Франц“ ще се заеме с Район „Приморие“, включващ Централна градска част на Бургас, кв. Крайморие и ж.к. „Възраждане“, ж.к. „Република“ и Лесопарк Росенец.

Задълженията на изпълнителите са целогодишно да поддържат и почистват съществуващите озеленени площи и прилежащите алеи и площадки на паркове, градини, скверове, междублокови пространства, разделителни ивици, залесителни пояси, крайпътно и крайулично озеленяване, декоративна дървесна, храстова и тревна растителност, включително паркови елементи, детски площадки, поливни системи, както и извършване на дейности по изграждане на нови зелени площи на територията на община Бургас.

Все още не са обявени фирмите, които ще озеленяват районите „Възраждане“ (включващ най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“), „Изгрев“ и „Долно Езерово“.

Името на „Бургасцвет” на бизнесмена Васил Танев е добре познато и извън границите на града. Дружеството има спечелени не една и две поръчки в областта на озеленяването. Неизменен участник в изложението за цветя „Флора“ от десетилетия насам.

Дружеството по закона за задълженията и договорите (ДЗЗД) „Албиция” е със седалище в Бургас. Представлява се от бизнесмена Георги Йорданов.

„Гарден Франц” е бургаска фирма за декоративна растителност. Неин собственик е младата Даниела Дишева. Преди няколко години над дружеството е бил наложен запор в полза на банка, който обаче е вдигнат наскоро. Преди фирмата да стане ЕООД, съдружници в нея, освен Дишева, са Стефан Пенев и Йосиф Спиридонов. Името на втория, познат още като Йоско, се свърза със скандални заменки на земи по морето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама