"Български социалдемократи" ще търсят нови възможности за коалиции в Русе след самостоятелната кандидатура на БСП

13:46, 28 юни 15 / Политика 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия "Български социалдемократи" започва разговори за съставяне на нова коалиция в Русе, но ще се готви и за самостоятелно явяване на избори. Това заяви председателят на партията Георги Анастасов на пресконференция днес. 

От партията коментираха, че са останали изненадани от внезапното решение на БСП да издигнат самостоятелна кандидатура на Божидар Йотов. По думите на представители на местната структура, до около 3 седмици ще има яснота в какъв формат ще се яви партия "Български социалдемократи" в Русе. До тогава предстоят разговори с "АБВ", и евентуално други организации. 

Анастасов заяви, че партията си е поставила за цел участие в общинските съвети на всички областни градове, както и спечелване на изборите на кмет в поне 6 общини - амбициозна цел на фона на сегашните трима кметове. "Български социалдемократи" ще са отворени за разговори с БСП, всички леви, центристки, демократични, патриотични и прогресивни партии, но не планират конкретни предварителни коалиции. Ще се работи и в сътрудничество с граждански сдружения и синдикати. Общинските структури по места ще имат свободата да решават подобни въпроси, тъй като партията е достатъчно демократична, заяви още Анастасов. 

Русенските социалдемократи изразиха и съжаление, че в Русе няма да бъде постигнато ляво обединение, каквото е станало възможно в много други градове от страната. Под въпрос е и кого ще подкрепят на евентуален втори тур на изборите в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама