Тест по география в Софийския университет

13:56, 28 юни 15 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатстудентски изпит по география се провежда днес в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тестът е от 100 въпроса, от които 40 са от учебния материал от 9-и клас, а останалите 60 - от този за 10-и клас.

Тестът съдържа задачи за географски факти, обекти, явления и процеси, и за тяхното анализиране, интерпретиране и сравнение. Всеки въпрос има само един верен отговор от четири възможни отговора, отбелязани в теста с буквите А, Б, В и Г. Всеки верен отговор носи по 1 точка. Максималният брой точки от теста е 100.

По-рано днес имаше и изпит по френски език. На него се явиха 78 кандидат-студенти. Председателят на изпитната комисия проф. Силвия Ботева пожела на кандидат-студентите да работят спокойно и да са доволни от представянето си на изпита. Конкурсният изпит по френски език цели проверка на езиковите знания и умения на кандидатите.   Изпитът е писмен и се провежда в рамките на изучавания в средното общообразователно училище граматически материал. Кандидатът трябва да има разширени лексически познания, което предполага допълнителни занимания и четене на оригинална литература. Изпитът се състои от диктовка, превод и комплексен езиков тест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама