9-часова спасителна операция за пострадала русенка в Пирин

14:15, 28 юни 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 часа е продължила спасителната операция, която Планинска спасителна служба - Банско организира за спасяването на русенка, пострадала при поход в Пирин. Информацията съобщава спасителният отряд на своята страница. 

Около 13:00 на съботния ден в базата в Банско е получен сигнал за паднала жена от седловина "Кончето" в посока с. Влахи. Тя е пътувала с още двама мъже, и по първоначална информация се е подхлъзнала на снежна пряспа и е полетяла надолу по склона. 

Към мястото незабавно е изпратена спасителна група от около 20 човека, които е трябвало да се справят и с лошите метеорологични условия - мъгла и лек дъжд. Пострадалата е носена на ръце от спасителите от мястото на инцидента, през местността "Казаните" под връх Вихрен, след което е свалена на пътя в района на хижа "Бъндерица". От там е поета от екип на МБАЛ-Разлог, и в крайна сметка около полунощ е приета в "Пирогов". Там е установено, че е получила мозъчен оток, както и един счупен прешлен. 

Пострадалата е А.П., на 55 години от Русе, лекар по професия. Към момента състоянието и се определя като тежко, но стабилно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама