"Кораб Варна" намери своя капитан

14:31, 28 юни 15 / Политика 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След "мистериозното" заливане на цяла Варна с билбордове "Кораб Варна търси капитан“, днес напълно очаквано и предвидимо капитанът Данаил Папазов склони кандидатурата му за кмет да бъде издигната от гражданска инициатива "Живот за Варна".

Ексшефът на пристанището и бивш министър на транспорта в кабинета "Орешарски" кап. Папазов ще се опита да привлече гласоподавателите с обещания за високоскоростен и общодостъпен интернет. Също така кандидатът за кмет смята, че морската столица трябва да разполага с колонки за зареждане на електромобили и да развива модерна инфраструктура и логистика.

"Икономиката на града не върви, блясъкът изчезва, културният живот е пренебрегнат, значимите спортни събития се ограничават само в Спортна зала, поради липса на друга инфраструктура. С други думи загубихме съревнованието с Бургас и непрекъснато продължаваме да го губим. Варна беше прекрасно място за живеене, за отглеждане на деца, за тяхното възпитание, за учене, култура и правене на бизнес. От Варна всички гости си тръгваха удовлетворени и със спомени, които ги връщаха отново и отново тук,“ изтъкна Папазов.

По думите му акцент трябва да се сложи върху осигуряването на работни места за младите хора с добро възнаграждение, което да ги задържи в града.

„В бизнеса трябва да влизат много пари, които сега ни заобикалят, защото администрацията е неподредена, корупцията е висока. Важно е да се търси инвестицията и хората, които ще инвестират, а не просто да чакаме те да дойдат. Градът може да развива културен, спортен и балнео туризъм,“ каза още Папазов.

Той не пропусна да изтъкне дългогодишната си работа, като директор на пристанище Варна, както й свършеното в Министерството на транспорта. Към медиите кандидатът за кмет се обърна с думите: „Няма да ме намерите в партийните централи, не ме търсете там.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама