На 15 юли пускат тунела към алея "Яворов"

15:05, 28 юни 15 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Очакваме на 15 юли да бъде пуснато движението в тунела към алея „Яворов” и естакадата към алеята, на която се прави цялостна рехабилитация и саниране. Там ситуацията беше много тежка". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя направи проверка на работата на ремонтните дейности в участъка между бул. „Александър Малинов” и бул. „Копенхаген” на бул. „Цариградско шосе”.

„Знаете правим цялостна реконструкция на 4 участъка на бул. „Цариградско шосе”, по които се работи и в момента”, заяви тя. „Намираме се на един от тях, където се прави асфалтиране, работи се събота и неделя от 07:00 до 19:00 часа с удължено работно време, за да може да се компенсира максимално и да свърши възможно най-рано ремонтната дейност. През този булевард преминава най-тежкото движение в София. Имаме уверението, че работата се движи в срокове”, уточни Фандъкова.

Тя обеща още основните участъци на бул. „Цариградско шосе” ще бъдат пуснати в началото на месец септември, а целият участък да е готов до 15 септември.

Мобилизирани са екипи от „Софийска вода”, „Топлофикация” и „Метрополитен” и всички се опитват да установят причината за пропадането на участъка от бул. „Черни връх”. До две седмици тя ще стане ясна, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на проверка работата на ремонтните дейности в участъка между бул. „Александър Малинов” и бул. „Копенхаген” на бул. „Цариградско шосе".

„Първият път беше установен стар канализационен колектор, има много тежка инженерна инфраструктура, затова съм изискала да се обследва целият участък, за да се разбере точната причина”, обясни Фандъкова. Стана ясно, че строителството на метрото в този участък е спрян, за да не се получи недоразумение. 

„Предприето е допълнително укрепване, за да няма пострадали хора. Хубаво е, че в момента няма разширение на пропадането”, каза още Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама