Повече от 30 двойки се явиха на кастинга за сватба на Античния театър

15:31, 28 юни 15 / Култура 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 30 двойки, сред които и няколко чужденци, се явиха на първия по рода си кастинг за брак по време на оперно представление на Античния театър в Пловдив. Щастливците, които бъдат избрани от екипа на постановката "Любовен елексир", ще се врекат във вечна обич под открито небе и пред очите на хиляди свидетели на 16 юли.

От Пловдивската опера бяха подготволи редица въпроси, за да отсеят най-подходящите кандидати. Наред със стандартните за години, професия и образование, двойките трябваше да разкажат своята история – от колко време се познават и как са се запознали; кое е най-романтичното нещо, което двамата са правили един за друг; и най-важното – защо желаят да се бракосъчетаят по време на оперно представление.

"Идеята да съчетаем музика и любов на голямо сценично и историческо място, каквото е Античният театър, се зароди преди година", разказа пред репортер на Topnovini.bg режисьорът на постановката Нина Найденова. "Радвам се, че тази идея вече е факт и че имаме голям брой желаещи не само да сключат граждански брак на Античния театър, но и да се впуснат в нещо толкова щуро, каквото може да бъде оперното представление. Това е едни незабравим празник, за който ще се разказва дълго след това."

По думите й тези двойки не се притесняват да кажат "Обичам те" пред хиляди хора, което е едно от главните послания на самото представление.

"Нашата цел е да бъдем по-безстрашни, да върнем думата "Обичам те", да я изтупаме от забравеното романтично минало и да я вкараме отново в употреба, а не да разчитаме на посредници, каквито в днешно време са рекламата, социалните мрежи, смс-те. И някак това прошепване "Обичам те" много липсва", сподели Нина Найденова. По думите й при всеки случай екипът ще избере трудно една двойка. "Ще търсим възможност да не разочароваме никой", категорична бе тя и не изключи обявяването на още една дата за кастинг.

Самата постановка "Любовен елексир" е комичен разказ за любовните преживявания на красиво и умно момиче и на емоционално, спонтанно, но и неуверено в способността да изразява чувствата си момче. Проблемът на двамата е огромен – не могат да признаят признаят чувствата си един към друг. Не могат да кажат "Обичам те", разказват от екипа, работил по постановката.

"Ако погледнем с усмивка в нашето време, ще видим как все по-трудно и почти не успяваме да признаем, а още повече романтично да прошепнем думите на обичта. Езикът на любовта днес е вплетен в рекламните послания, поднесени с намигване и усмивка, но и празни от съдържание и чувства шаблони, които просто продават. И това е една от опасностите на днешното битие – общуването е подложено на изпитание в най-красивите си, нежни и интимни моменти, тогава, когато изразяваме чувствата си или просто, за да бъдем малко по-щастливи. Ако се замислим, ще видим, че волята ни като че ли изцяло е подвластна на "рекламното изкушение". Ние просто забравяме да разсъждаваме и се оставяме то да ни владее. Общуваме с рекламата и става чудо – проблемите ни изчезват и някак си неусетно ставаме Супермени, Супермайки, Суперкрасавици и все супер, супер...Дали е така обаче?"

"Точно това е посланието на "Любовен елексир" - кажи "Обичам те", прошепни го, върни романтиката, чувствата, бъди смел да признаеш любовта си винаги и по всяко време", призовава Нина Найденова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама