Плевнелиев иска увеличаване на търговския обмен с Азербайджан

17:31, 28 юни 15 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев очаква Азербайджан да помогне на страната ни в разнообразяването на източниците на природен газ. Държавният глава заяви това в Баку, където наблюдава закриването на Европейските игри и преди да се срещне със своя азербайджански колега Илхам Алиев.

"Ние искаме много по-амбициозно да търгуваме с лекарства, с храни, с цигари, с български продукти на селското стопанство. България може да помогне на нашите приятели тук в областта на енергетиката, информационните и комуникационни технологии. Ние очакваме да купуваме от Азербайджан газ. България направи сериозна заявка за диверсификация, а Азербайджан е наш стратегически приятел в това", добави Плевнелиев, цитиран от БНР.

Президентът на България Росен Плевнелиев изгледа на живо в Баку финала на волейболния турнир на първите европейски игри, в който България загуби от Германия.

След него Плевнелиев поздрави за спечеления златен медал сестри Стоеви, който е единственото ни първо място до момента, и коментира впечатленията си от игрите.

"Предадох им поздравите на целия български народ, станахме съпричастни с едно постижение на България на световно ниво. На първите игри имаме първи златен медал от тези момичета, които бяха най-добрите и заслужено взеха златния медал", коментира Плевнелиев.

"Ние, българите, сме влюбени във волейбола, токова много постигнахме, толкова много легенди. Тепърва има какво да покажем. Сребърни медали, огромно постижение, феноменално. Напрежението определено пречи, но нашите момчета играха разкрепостени, отново срещу Полша, бяха невероятни. Отново придобиха самочувствието, от което имаха нужда. Във волейбола България е традиционна сила", каза още държавният глава, който изгледа двубоя за златото в компанията на друг български президент - Петър Стоянов.

Плевнелиев коментира и резултатите от игрите и класирането по медали часове преди края на игрите.

"България е точно в средата, това е много добро постижение, можехме да вземем и повече медали, от борбата, от бокса, очаквах повече и от художествената гимнастика, но не упрекваме никого, просто знаем, че можехме и повече. Европа подцени значението на европейските олимпийски игри. Това, което видяхме, е на световно ниво, тук ще видим и други състезания. Азербайджан показа своята сила", завърши президентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама